• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Hak Arama Kurtarma’dan Öğrencilere Deprem Seminerleri

Hak Arama Kurtarma ekibimiz öğrencilere deprem farkındalık seminerleri veriyor.

Hak İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma olarak ülkemizin bir gerçeği olan afet ve deprem farkındalığı oluşturmak için verdiğimiz eğitimlere hız kesmeden devam ediyoruz.

Acil durumlarda en kısa zamanda afet bölgelerine ulaşan ekibimiz, katıldıkları her operasyondan sonra eğitimlerini gözden geçiriyor. Edindiği bilgi ve tecrübe ile afet dışındaki zamanlarda afetlere karşı hazırlık düzeyini artırmak, toplumsal bilinçlenmeye katkıda bulunmak ve felaketleri unutturmamak için de çeşitli eğitimler düzenliyor.

Bu kapsamda 12 Ekim’de Mehmet Emin Saraç AİHL ile başladığımız seminerlerimizi haftada bir gün olmak üzere gönüllü olarak liselerde gerçekleştiriyoruz.


Afetlere Hazırlıklı Olacaklar

Geleceğimizin anne-babaları olan sevgili öğrencilerimize kendi okullarında 40 dakika süreyle eğitimler veriyoruz. Verdiğimiz bu eğitimler “Afet türleri nelerdir, deprem nedir, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında nasıl davranmalıyız?” sorularına faydalı cevaplar veriyor.

Korku ve panik, kriz yönetimi ve depremle yaşam gibi kritik bilgiler paylaştığımız seminerleri görsel ve işitsel sunumlarla zenginleştiriyoruz.

Seminerlerimizde “Evimizde neler yapabiliriz, deprem sırasında ve sonrasında neler yapmalıyız” konularına ışık tutarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.

Hak Arama Kurtarma Koordinatörümüz Ramazan Yolcu, “Afetler konusunda hazırlıklı olmaları ve bu süreçle nasıl baş edeceklerini öğrenmeleri için gençlerimizi bilinçlendiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Seminerler, İstanbul’un tüm ilçelerindeki farklı okullarda sürdürülecek.