• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Yemen’deki Binlerce Aileye Gıda Ulaştırdık

Hak İnsani Yardım Derneği olarak Yemen’de yardıma muhtaç 15.000 kişiye gıda desteği sağladık.

Yemen’de 2014 yılında başlayan iç savaş 2021'de ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Yemen halkının yaşadığı insani kriz, yeni tip koronavirüs salgınının da etkisiyle kritik boyutlara ulaştı. Uzmanlar; toplam nüfusu 30,5 milyon olan ülkede yüzde 80'inin yaklaşık 24,3 milyon kişinin insani yardım ve korumaya muhtaç olduğunu belirtiyor. Ülkenin bazı bölgelerinde şu anda dört çocuktan biri "akut açlık" yaşıyor.

Gıda yardımları savaşın ve kıtlığın ölüme sürüklediği insanlara yaşam umudu oluyor. Çocuklar daha iyi besleniyor, açlıktan doğan sağlık problemlerini aşarak geleceğe ümitle bakıyorlar.

 

15.000 kişi yatağına tok yatacak

2021 yılı içerisinde faaliyetlerine ara vermeden devam eden bizler Hak İnsani Yardım Derneği olarak, hayırseverlerin destekleriyle Yemen’in Sana, Aden, Al-Hudaydah, Marib, Al Hüseyri bölgesinde yaşamlarını zorlu şartlar altında sürdüren bin 850 aileye gıda yardımında bulunduk.

İçerisinde un, pirinç, şeker, bakliyat, sıvı yağ bulunan gıda yardımlarından 15 bin Yemenli istifade etti.

 

Destek İçin

Hak İnsani Yardım Derneği olarak; destekleriniz ve bağışlarınız vesilesiyle Yemen, Çad, Somali, Kamerun, Sudan, Mali, Tanzanya, Burkina Faso, Etiyopya, Uganda, Filipinler (Moro), Bangladeş, Nepal, Suriye, Gürcistan, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Filistin’e gıda yardımında bulunuyoruz.

Siz de savaştan yorulmuş ve açlıkla mücadele eden kardeşlerimize yardım etmeye vesile olduğumuz bu yolculukta gıda yardımlarına destek için GIDA yazıp 5625’e SMS göndererek 10 Tl bağışta bulunabilir, www.hakinsaniyardim.org.tr web sitesinin üst kısmında Online Bağış bölümünden destek verebilirsiniz.

Çalışmalarımızda; kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışan tüm hayırseverlere, bu mübarek yolda bizi destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarınızı kabul etsin.