• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Artık Meyve Kasasında Değil Langırt Masasında Oynayacaklar

Deliktaş köyünde çocuklar artık langırt masasında oyun oynayabiliyorlar.

Elazığ'ın Baskil ilçesinin Deliktaş köyünde yaşayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ensar Gürsul, köyün engebeli bir arazide bulunması nedeniyle oyun alanı bulamayan çocukların televizyon karşısında vakit geçirmemelerini ve sosyalleşmelerini sağlayacak bir oyun aleti yapmaya karar verdi.

Gürsul, plastik kasa, dut ağacı dalı, çivi, pet şişe kapağı ile "langırt masası" tasarladı, top olarak da ceviz kullandı. Çocukları bir araya getiren Gürsul, onlara langırt oynamayı öğretti.

İlkel "langırt masası"nda çocukların büyük bir sevinçle ve heyecanla oynadığını gören Gürsul, o anları cep telefonu ile kaydederek, başka köylerde yaşayan çocuklar için ilham olması amacıyla sosyal medyada paylaştı.

Büyük ilgi gören paylaşımın ardından Hak İnsani Yardım Derneği olarak harekete geçtik. Yapılan bağışlarla temin ettiğimiz langırt ve tenis masasını, spor malzemeleri ve zekâ oyunlarını köydeki çocuklara ulaştırdık.

 

"Yaptığım oyun aletiyle sosyalleşsinler istedim"

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Gürsul, plastik meyve kasasıyla yaptığı "langırt masası"nı hayal gücünü kullanarak hazırladığını söyledi.

Köydeki çocukların bu ve benzeri oyunlarla oynamasının pek mümkün olmadığını dile getiren Gürsul, "Çocuklar ödevlerini yaptıktan sonra ya televizyon izliyor ya da babalarının telefonlarıyla oynuyorlar. Çocuklar yaptığım oyun aletiyle sosyalleşsinler, bir araya gelip sohbet etsinler istedim. Teknoloji bağımlılığının önüne geçmek için oyun aleti yaptım." dedi.

 

Hayırseverlere teşekkür

Hak İnsani Yardım Derneği Elazığ Temsilcisi Ali Şimşek, Ensar Gürsul'un yaptığı paylaşımın ardından hayırseverlerin harekete geçtiğini belirterek çocuklara tenis masası, langırt, spor malzemeleri ve zekâ oyunları aldıklarını aktardı. Çocukların sevinçlerine ortak olduklarını dile getiren Şimşek, tüm hayırseverlere teşekkür etti.