• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Enkazdan Kuran Okuyarak Çıkan Uzman Çavuşu Ziyaret Ettik

Enkaz altından çıkarken Kuran-ı Kerim okuyan uzman çavuşumuzu hastanede ziyaret ettik.

Hak İnsani Yardım Derneği, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin duyulduğu andan itibaren bölgelere yönelik arama kurtarma ve yardım çalışmaları yürütüyor.

Yüzlerce kişiyi enkaz altından çıkaran Hak Arama Kurtarma ekiplerinin çalıştıkları yerlerden biri de Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesinde yer alan Hazal Apartmanı idi.

Enkaz altında kalan 47 yaşındaki uzman çavuş Osman Fırat için kurtarma çalışmaları başlatıldı. Depremin 104. saatinde ekiplerin müdahale ettiği Fırat, sıkıştığı yerden çıkarılana dek kendisini sakinleştirmeye çalışanların elinden tutarak "Amenerrasulü" duasını okudu.

Bakara Suresi’nin 285 ve 286’ncı ayetleri olan “Amenerrasulü” duasını okuyarak hayata tutunan Fırat, herkesi duygulandırırken arama kurtarma ekibine teşekkür etti. Sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan uzman çavuş, ümitleri yeşertti.

Hak Arama Kurtarma ekibi Fırat’ı hastanede ziyaret etti. Burada duygu dolu anlar yaşandı.

Depremin ilk saatlerinden itibaren faaliyetlerini sürdüren Hak Arama Kurtarma, 250 kişilik ekibi ve köpekli arama timi ile çalışmalarını yürütürken diğer yardım faaliyetleri de hız kesmiyor. Yeni yardım TIR’larının bölgelere sevk edilmesi, ihtiyaç sahiplerinin yaralarının sarılması ve göç etmek zorunda kalan ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar hummalı biçimde devam ediyor.

 

Siz De Destek Olabilirsiniz

Hak İnsani Yardım Derneği’nin deprem bölgelerindeki yardım çalışmalarına destek olmak ve bu iyilik hareketine katılmak isteyenler, internet sitesi üzerinden veya EFT-havale yolunu kullanmak için ‘Hesap Numaraları’ sayfasından bağış yapabilirler.