• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Su Üstünde Yaşayan Morolulara Zekat Dağıttık

Su üstünde inşa ettikleri evlerde yaşayan Moro Müslümanlarına zekât yardımlarını ulaştırdık.

Ramazan yardımlarını ulaştırmak üzere Filipinler’e gittik.

Hak İnsani Yardım Derneği olarak Cotobato şehri, Matambay nehri üzerinde inşa ettikleri evlerde yaşayan Moro Müslümanlarına kumanya ve zekât yardımında bulunurken, civar bölgelerde iftar organizasyonları düzenledik.

Su Üstünde Yaşam

Cotabato’nun içinden geçen nehrin ortasında yaklaşık 20 bin insan yaşıyor. Kısıtlı imkânlar içinde teneke ve tahtadan yapılan baraka evlerde içme suyu hariç bütün su ihtiyacı nehirden karşılanıyor.

Nehrin ortasında baraka evlerde yaşamak Amerikalıların Filipinler’e hâkim olduğu yıllardan kalma bir mecburiyet. 2. Dünya Savaşı sırasında toprakları zorla elinden alınan Müslümanların karaya ayak basmaları yasaklanır, basanlar öldürülür. Morolu Müslümanlar teknelerde yaşamaya başlar; çocuklar teknelerde doğar.

Topraklarından uzaklaşmak istemeyen Morolular zamanla nehrin ortasında baraka kurmaya mecbur kalır. Şimdilerde karaya ayak basmak suç olmasa da insanlar geçmişten kalan alışkanlıkla kendilerini denizde daha güvende hissediyor.

Kano Üzerinde Erzak Dağıtımı

Cotobato şehrinde Morolu Müslümanlara yardım ulaştırmak üzere bulunan Dış İlişkiler Sorumlumuz İmdat Avli: “Nehrin üzerinde yaşayan insanlara kano ile ulaştık. Ramazan bizi binlerce kilometre öteden bir kano üzerinde yakınlaştırdı. Bağışçılarımızın fitre, zekât ve sadakalarını su üzerinde ulaştırdık. Sevinçlerine ortak olduk. Dönerken çocuklar el sallayarak uğurladılar. Türkiye halkına sevgi ve selamlarını ilettiler. Biz de Türkiye halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Siz De Destek Olabilirsiniz

Destek için Ramazan boyunca sürecek iyiliğe siz de dokunabilir, yurt içinde veya binlerce kilometre uzaktaki ümmet coğrafyasında kardeşinizin yüzünün gülmesine vesile olabilirsiniz. Bağışlar, internet sitemiz üzerinden online olarak, ilgili hesap numaralarına EFT-havale yoluyla ya da 0212 212 51 51 numaralı telefondan detaylı bilgi alınarak yapılabilirken, İFTAR yazıp 4929'a SMS göndererek 25 TL, FITRE yazıp 8632'ye SMS göndererek 40 TL katkıda bulunabilirsiniz.