• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

İslam'a Yönelik Nefrete Tepki: Afrika’da Kuran Dağıtımı Artıyor

Hak İnsani Yardım Derneği, İsveç'teki Kuran-ı Kerim’e yönelik nefret olaylarına karşı tepkisini, Afrika'da Kuran dağıtarak gösteriyor.

İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik şiddet olayları, uluslararası tepkilere yol açtı. Hak İnsani Yardım Derneği, bu saldırılara karşı harekete geçerek, Afrika'da yürüttüğü Kuran dağıtımı projesine hız kazandırdı.

Son dönemde İsveç hükümetinin izniyle gerçekleşen Kuran-ı Kerim'in yakılması ve tekmelenmesi olayları, büyük tepkilere neden oldu. Eylemler insan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşları tarafından şiddetle kınandı. Nefret ve şiddetin karşısında yer alan Hak İnsani Yardım Derneği, duruma duyarsız kalmayarak Afrika'da yürüttüğü Kuran dağıtımı faaliyetlerini artırdı.

Afrika’da pek çok bölgede, Kuran-ı Kerim bulunmadığı için hafızlar ezber tahtalarıyla eğitim görüyor. Dernek bu bölgelerde gerçekleştirdiği dağıtım projesiyle, talebelere Kuran hediye ediyor.

Hak İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gür, şiddet olayları karşısında sessiz kalmayarak eğitim çalışmalarına ivme kazandırdıklarını belirtirken bu hoşgörüsüzlüklerin insan haklarına aykırı olduğu ve şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Nefret eylemlerinin yanı sıra İsveç hükümetinin bu olaylara yönelik tavrına da tepki gösteren Gür, “Tüm dünyayı bu tür olaylara karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. Değerlere saygı göstermeli ve Müslümanların inanç haklarına sahip çıkmalıyız." dedi.

Hak İnsani Yardım Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerinin insani yaşam koşullarına sahip olması için su kuyusu açma, kurban kesimi, yetimlerin eğitimine destek, katarakt ameliyatı, gıda ve nakdi yardım, medrese eğitimi alan çocukların ihtiyaçlarını giderme ve Kuran dağıtımı gibi bir dizi faaliyetle toplumsal kalkınmaya destek oluyor.

Dernekten yapılan açıklamada, “Afrika ülkelerinde yaptığımız çalışmalarla insanlığın ortak değerlerini ön planda tutmaya devam ediyoruz, çalışmalarımız sürecek” ifadelerine yer verildi.