• Kamu Yararına Çalışan Uluslararası İnsani Yardım Derneği
  • 0 (212) 212 51 51
  • info@hakinsaniyardim.org.tr
  • Anasayfa'ya Git
  • (212) 212-51-51
  • info@hakinsaniyardim.com.tr
Haber, Detay

Hak İnsani Yardım Derneği Kurban Bayramı’na Hazır

Hak İnsani Yardım Derneği ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırmak için kolları sıvadı.

Hak İnsani Yardım Derneği, vekâletini aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurbanda Payınıza Kardeşlik Düşsün” sloganıyla Türkiye dâhil pek çok ülkede çalışmak için yollara düştü. Kurban hazırlıklarını yıl boyu sahada olan yerel görevliler ve bölgelere intikal eden ekiplerce titizlik içinde yerine getiren dernek, organizasyonun eksiksiz biçimde icra edilmesi için ter döküyor.

Kurulduğu tarihten bu yana kurban organizasyonu gerçekleştiren Hak İnsani Yardım Derneği; Afrika, Orta Doğu, Asya ve Uzak Doğu'da hayırseverlerin emanet ettiği kurbanlıkları İslami usullere uygun kesiyor, etlerini medrese öğrencilerine, kuraklık, kıtlık ve iç savaş krizi yaşayanlara ve mazlumların sofralarına ulaştırıyor.

Yüzbinlerce ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen dernek, 2024 yılında Afrika kurban hisse bedelini 3750 TL olarak açıkladı.

Vekâlet yoluyla kurbanlarını bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirebiliyor. Kurban organizasyonu bu yıl Türkiye dâhil, Suriye, Arakan, Afganistan, Yemen, Moro, Çad, Kamerun ve Somali’de gerçekleştirilecek.

Kurban Bayramı vesilesiyle hayırseverlerin bağışları özellikle Afrika’da yıl boyunca evine et giremeyen mazlumları sevindiriyor.


Kurban Organizasyonunda Süreç Nasıl İşliyor?

Kurban kesim ibadetinde süreç sıralı şekilde işliyor. Kurban alımı, vekâlet verilmesi, kurbanın kesilmesi, SMS ile bilgi paylaşımı ve kurban dağıtımıyla hayırseverin kurban ibadeti yerine getiriliyor.

Hak İnsani Yardım Derneği, kurban olma kriterlerini taşıyan kurbanlıkları hassasiyetle belirliyor ve satın alıyor. Bayramın ilk günü kurbanlar İslami kaidelere uygun kesiliyor. Kurbanlığın kesildiğine dair bilgi, SMS yoluyla bağışçıya bildirilirken kesim anı video kaydına alınıyor. Kurban etleri eşit biçimde pay edilerek ihtiyaç sahibine teslim ediliyor.


Kurban Eti Dağıtımıyla Sınırlı Kalmayacak

Kurban Bayramında yeryüzünün farklı bölgelerine gidecek Hak ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine kurban eti götürmenin yanı sıra bölgelerdeki ihtiyaca göre çeşitli projelerle de destek olacak.

Ekipler maddi ve manevi yardımlarda bulunma niyetiyle yetimhaneleri ziyaret ederken, Kuran-ı Kerim dağıtımı, ihtiyaç sahiplerine zekât temini, yetimlere bayramlık hediyesi gibi alanlarda da faaliyet gösteriyor.


Deprem Bölgelerine Öncelik

Hak İnsani Yardım Derneği, deprem bölgesine öncelik verilmesi hususunda da hassasiyet gösterdi.

14 milyondan fazla insanın etkilendiği depremlerin ardından arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarıyla bölgedeki acıları hafifletip yaraları saran dernek, bayram sevincini artırmanın gayretine de girişti. Geçmiş yıllarda da yurt içinde kurban faaliyeti icra eden Hak İnsani Yardım Derneği, afetzedelere de kurban eti dağıtacak.

Hak İnsani Yardım Derneği, geçen yıl Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında vekâletini aldığı kurban hisseleriyle 1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmıştı.


Siz De Destek Olabilirsiniz

Kurban hisse bağışı yapmak ve bölge halkının sofralarına konuk olmak isteyenler, "hakinsaniyardim.org.tr" internet sitesi üzerinden online olarak, dernek genel merkezini veya il temsilciliklerini ziyaret ederek, 0212 212 51 51 numaralı telefondan detaylı bilgi alarak veya EFT/Fast/Havale yolunu kullanmak için ‘Hesap Numaraları’ sayfasından bağış yapabilirler.